Ακτιβίστρια υπέρ των ζώων η δράστης της επίθεσης στο YouTube

Ακτιβίστρια υπέρ των ζώων η δράστης της επίθεσης στο YouTube

Η Aghdam ήταν μια παθιασμένη YouTuber η οποία καταφερόταν online κατά της νέας πολιτικής της εταιρείας

Η ταυτότητα της γυναίκας που έβαλε τέλος στη ζωή της πριν ανοίξει πυρ και τραυματίσει τρία άτομα στη ναυαρχίδα του YouTube στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αναγνωρίστηκε ως μια χρήστης του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Μέσου που είχε εξοργιστεί με την εταιρεία για τη «δικτακτορική» πολιτική της.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η 39χρονη Nasim Aghdam, είναι η φερόμενη δράστης της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του ιστοτόπου. Η γυναίκα άνοιξε πυρ, προκαλώντας την πανικόβλητη έξοδο των εργαζόμενων και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, πριν η ύποπτη βρεθεί νεκρή, με την αστυνομία να διευκρινίζει πως πιθανότατα αυτοκτόνησε.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Η Aghdam ήταν μια παθιασμένη YouTuber η οποία καταφερόταν online κατά της νέας πολιτικής της εταιρείας και τους κατηγορούσε ότι λογόκριναν τα βίντεό της.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η 39χρονη φορούσε γυαλιά και μαντίλι όταν κατάφερε να περπατήσει στην πανεπιστημιούπολη του YouTube και να πυροβολήσει κατά των υπαλλήλων.

Η γυναίκα, αυτο χαρακτηριζόταν ως ακτιβίστρια δικαιωμάτων των ζώων και «vegan bodybuilder», είχε έντονη παρουσία στο διαδίκτυο με πολλαπλά κανάλια σε YouTube και σελίδες κοινωνικών δικτύων.