Γιώργος Σαμαράς: Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου

Γιώργος Σαμαράς: Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου

«Η ένταση είναι καθαρά πολιτικής φύσης»

Ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς  που τώρα παίζει στην τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα της Σαμσούντας δηλώνει πως αισθάνεται σαν στο σπίτι του στην Τουρκία.

Ο Σαμαράς δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή πως έφυγε από την Ελλάδα για την Ολλανδία όταν ήταν 16 ετών και το πάλεψε καθώς η εκεί κουλτούρα του ήταν άγνωστη.

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ και την Σέλτικ αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα όταν μετακόμισε στην Αγγλία.

«Αλλά στην Τουρκία ειδικά τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησα να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν πολλές ομοιότητες.

«Με υποδέχτηκαν με μεγάλη φιλοξενία στην Τουρκία. Δεν ανησυχούσα πριν έρθω στη Τουρκία. Δεν υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες. Η ένταση είναι καθαρά πολιτικής φύσης» δήλωσε ο Σαμαράς.

«Εκφράζουμε τα αισθήματά μας με τον ίδιο τρόπο. Το φαγητό και η μουσική είναι σχεδόν τα ίδια. Όταν ταξιδεύω στην Ιστανμπούλ, το Ισμίρ και τα Άδανα, βλέπω παρόμοια πράγματα που είδα και στην Ελλάδα. Είμαστε γείτονες και υπάρχουν πολλά κοινά πράγματα» πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης πως αγαπάει τον μπακλαβά, ένα τουρκικό επιδόρπιο αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Σαμαράς μετακινήθηκε στην Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο όταν υπέγραψε με την Σαμσούντα.

«Οι Τούρκοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο όσο και οι Έλληνες. Υποστηρίζω την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Αλλά ο καλύτερος παίχτης στην Τουρκία είναι ο Ρικάρντο Κουαρέσμα της Μπεσίκτας» δήλωσε επίσης ο Σαμαράς που είναι ο δεύτερος Έλληνας της Σαμσούντας μετά τον Θεοφάνη Γκέκα.