Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η επιχείρηση στο Αφρίν λέει ο τούρκος ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η επιχείρηση στο Αφρίν λέει ο τούρκος ΓΕΕΘΑ

Ο στρατηγός υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο βρίσκονται μόνο οι τρομοκράτες

Την θέση ότι η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, διατύπωσε ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, συμπεριλαμβανομένων των όπλων και των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται, κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και στις βασικές αρχές της αντιμετώπισης των τρομοκρατών» υποστήριξε ο Ακάρ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην επαρχία Χατάι, ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού υποστήριξε, πως ο τουρκικός στρατός δεν έχει βάλει στο στόχαστρο του τους πολίτες, το περιβάλλον και τα αξιοθέατα της πόλης.

«Μόνο οι τρομοκράτες, οι θέσεις τους, ο οπλισμός τους, τα οχήματα και τα πυρομαχικά τους βρίσκονται στο στόχαστρο μας» τόνισε ο Ακάρ, ο οποίος χαρακτήρισε υποδειγματικές τις «στρατιωτικές και ανθρωπιστικές δράσεις», που αναλαμβάνονται στην περιοχή. «Ο τουρκικός στρατός εξουδετερώνει νάρκες και εκρηκτικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές» είπε ο Akar, προσθέτοντας πως γίνονται όλες εκείνες οι κινήσεις, που θα επιτρέψουν στους Σύρους, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.