Ξέσπασμα του Ερντογάν και κατά του Νετανιάχου

Ξέσπασμα του Ερντογάν και κατά του Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε «τρομοκράτη» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Διευρύνει τα μέτωπα των φραστικών του επιθέσεων ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντώντας στην κριτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νατανιάχου για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, τον αποκάλεσε «ηγέτη τρομοκρατικού κράτους», όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Σε ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στη νότια Τουρκία, ο Ερντογάν απαντώντας στην κριτική του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως είπε «δεν χρειάζεται να πω στον κόσμο, πόσο σκληρός είναι ο ισραηλινός στρατός. Μπορούμε να δούμε τι κάνει αυτό το τρομοκρατικό κράτος, αντικρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα και την Ιερουσαλήμ».

Είπε ακόμη, ότι «το Ισραήλ διεξήγαγε σφαγή στη Γάζα και ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης» και συμπλήρωσε ότι «θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε τον Ισραηλινό τρόμο όλη την ώρα και σε κάθε ευκαιρία». Η επίθεση του Ερντογάν είναι η τελευταία σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο φραστικό πόλεμο μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών. Μόλις προχθες Σάββατο ο Νετανιάχου είπε, ότι ο Ερντογάν έκανε πρωταπριλιάτικη φάρσα, όταν δια του εκπροσώπου του χαρακτήριζε τις ισραηλινές επιχειρήσεις την περασμένη Παρασκευή στη Γάζα «απάνθρωπες».

Με ανάρτησή του στο στο Twitter, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τις ισραηλινές δυνάμεις ως «τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο» και κατηγόρησε τον τουρκικό στρατό για το βομβαρδισμό αμάχων στη βόρεια Συρία. «Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο δεν μπορεί να διδάσκεται από εκείνους, που έχουν βομβαρδίσει αδιάκριτα τον άμαχο πληθυσμό για χρόνια», δήλωσε ο Νετανιάχου αναφερόμενος στις τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων και συμπλήρωσε ότι «προφανώς, είναι η μέρα που γιορτάζεται η Πρωταπριλιά στην Άγκυρα».