Πολιτικούς συμμάχους ψάχνει ο Ζάεφ στη μάχη της ονομασίας

Πολιτικούς συμμάχους ψάχνει ο Ζάεφ στη μάχη της ονομασίας

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να αλλάξει το Σύνταγμα

Συνομιλίες με διάφορα πολιτικά κόμματα των Σκοπίων διεξάγει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο παρών κυβερνητικός συνασπισμός, όπως γράφει η τοπική εφημερίδα Nεzavisen.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ζάεφ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Αλβανοφώνων BESA, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης το οποίο έχει διασπαστεί στα δύο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα περιλαμβάνει επίσης το Δημοκρατικό Τουρκικό Κόμμα, το οποίο έχει μια έδρα στο Κοινοβούλιο, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές που εγκατέλειψαν τον συντηρητικό συνασπισμό VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νικολά Γκρουέφσκι.

«Είμαστε ανοιχτοί για να μιλήσουμε με όλους εκείνους, που είναι έτοιμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση, όσον αφορά τις τρέχουσες υποθέσεις, όπως η λύση της διαφωνίας επί του ονόματος με την Ελλάδα, οι μεταρρυθμίσεις και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Ζάεφ.

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επιδιώκει να αποκτήσει η κυβέρνηση τη στήριξη του απαιτούμενου αριθμού βουλευτών, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.