Sabah: Μεγάλη πρόκληση από την Ελλάδα

Sabah: Μεγάλη πρόκληση από την Ελλάδα

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην άσκηση «Πυρπολητής» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στην άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία «Πυρπολητής» που πραγματοποιήθηκε προχθές στα Δωδεκάνησα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Sabah, με τίτλο «Μεγάλη πρόκληση από την Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι αποτελεί πρόκληση για την Τουρκία ακόμη και η επωνυμία της άσκησης, επισημαίνοντας ότι «πυρπολητής» ήταν το παρατσούκλι των ανθρώπων που έκαιγαν τα πλοία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συμπληρώνει δε, ότι η άσκηση αυτή στα Δωδεκάνησα έρχεται αμέσως μετά «την έναρξη των ερευνών για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της επικράτειας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά τόσο στο μέγεθος της επιχείρησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή και των τριών κλάδων (στρατού ξηράς, αεροπορία, ναυτικό), την οποία -όπως επισημαίνει- διέταξε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, όσο και στην έκταση που έδωσαν στη σημασία αυτής της άσκησης τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.