Δύο συλλήψεις για την επίθεση με όχημα σε στρατιώτες στη Γκρενόμπλ

Δύο συλλήψεις για την επίθεση με όχημα σε στρατιώτες στη Γκρενόμπλ

Ο δράστης της επίθεσης, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, πιθανότατα έκανε την απόπειρα επίθεσης με κλεμμένο όχημα

Συνελήφθη στην Γκρενόμπλ ο άνδρας που είναι ύποπτος ότι οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτικών σήμερα το πρωί στη νοτιοανατολική Γαλλία, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε στον λογαριασμό της στο Twitter την σύλληψη του ατόμου σε μικρή απόσταση από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό, στην πόλη Βαρς-Αλιέρ-ε-Ρισέ.

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και κοιμόταν στη θέση του συνοδηγού, επέβαινε μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους στο όχημα, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές, ωστόσο δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα του δράστη, όπως τον είχαν περιγράψει οι στρατιωτικοί στην αστυνομία.

Ο ύποπτος, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, συνοδευόταν από μια γυναίκα όταν όρμησε με το αυτοκίνητό του εναντίον των στρατιωτών. Λίγο αργότερα η αστυνομία του Ιζέρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την «ιδιοκτήτρια του οχήματος». Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για τη γυναίκα που επέβαινε στο όχημα.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η γυναίκα συνελήφθη στην οικία της, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στη συνοικία Αρλεκέν όπου εντοπίστηκε το όχημα. Οι δύο συλληφθέντες ανακρίνονται από τις αρχές.

Η ομάδα των στρατιωτικών είχε βγει για τρέξιμο έξω από το στρατόπεδό της όταν ο ύποπτος τους προσέβαλε λεκτικά και στη συνέχεια προσπάθησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε - ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Ο δράστης της επίθεσης, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, πιθανότατα έκανε την απόπειρα επίθεσης με κλεμμένο όχημα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε σουπερμάρκετ στην νοτιοδυτική Γαλλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Αρνό Μπελτράμ, ο αξιωματικός της χωροφυλακής που παραδόθηκε στη θέση μιας ομήρου. Σήμερα γίνονται οι κηδείες και αποτίεται ύστατος φόρος τιμής στα τέσσερα αυτά θύματα.