Διάσημος τουριστικός οδηγός εξυμνεί τα Κατεχόμενα

Διάσημος τουριστικός οδηγός εξυμνεί τα Κατεχόμενα

«Μπορείς να δεις τη σημαία της Βόρειας Κύπρου από το διάστημα» γράφει το Conde Nast Traveller

Με φωτογραφία την τεράστια τουρκική σημαία στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου, πάνω από τη Λευκωσία και τίτλο «You Can See Northern Cyprus's Flag from Space» (Μπορείς να δεις τη σημαία της Βόρειας Κύπρου από το διάστημα) ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Conde Nast Traveller κάνει στην ιστοσελίδα του αφιέρωμα στα Κατεχόμενα.

Μαζί με την τεράστια «πέτρινη» σημαία, που «διατηρούν τακτικά βαμμένη με κόκκινο και άσπρο χρώμα ειδικές μονάδες που έρχεται για αυτό τον σκοπό από την Τουρκία», γίνεται αναφορά και στο σύνθημα που είναι γραμμένο δίπλα της. Πρόκειται για την φράση του Κεμάλ Ατατούρκ, «Ne mutlu turkum diyene» (Τι ευτυχία να λες είμαι Τούρκος).

«Οι Έλληνες από κάτω πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, όταν βλέπουν τη νύχτα τη σημαία του βόρειου γείτονα τους φωτισμένη από χιλιάδες λαμπτήρες» γράφει το δημοσίευμα. 

Ο οδηγός δίνει ακόμα πληροφορίες για όσους τουρίστες στα Κατεχόμενα θελήσουν να βρεθούν στην πλαγιά και να τα δουν από κοντά.

«Αν θέλετε να δείτε την γιγαντιαία σημαία από κοντά, θα κάνετε δύο ώρες με ποδήλατο από τα σύνορα  (το κεντρικό φυλάκιο της πράσινης γραμμής στη Λευκωσία) μέχρι το χωριό Kaynakkoy και στη συνέχεια 40 λεπτά με τα πόδια πάνω από την πλαγιά».