Η 18χρονη που με ένα λαχείο έλυσε το πρόβλημα της ζωής της

Η 18χρονη που με ένα λαχείο έλυσε το πρόβλημα της ζωής της

Η Σαρλί Λαγκάρντ αγόρασε απλά ένα «ξυστό» μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της

Στις 14 Μαρτίου, η  Σαρλί Λαγκάρντ από το Κεμπέκ αγόρασε ένα «ξυστό» μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της. Με αυτό το ένα λαχείο που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή της σε λοταρία, η Λαγκάρντ πέτυχε το τζακ ποτ και έλυσε το βιοποριστικό της πρόβλημα.

Η 18χρονη κέρδισε και είχε την εξής επιλογή: είτε να εισπράξει εφ΄άπαξ όλο το ποσό, που ανερχόταν σε 780.000 δολάρια (περίπου 629.000 ευρώ), είτε να λαμβάνει εφ' όρου ζωής 1.000 δολάρια την εβδομάδα.

Αφού συμβουλεύτηκε έναν οικονομικό σύμβουλο, η νεαρή νικήτρια προτίμησε το ισόβιο εβδομαδιαίο εισόδημα γιατί δεν θα φορολογείται.

«Είναι αφορολόγητο επομένως είναι αντίστοιχο με έναν μισθό μεγαλύτερο των 100.000 δολαρίων ετησίως. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό ξεκίνημα για τη ζωή της νεαρής αυτής κυρίας», δήλωσε στο Canadian Press ο Πατρίς Λαβουά, εκπρόσωπος της εταιρείας λοταρίας.

Η ίδια η Σαρλί θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να ταξιδέψει και να τα επενδύσει στην εκπαίδευσή της. «Θέλω να σπουδάσω φωτογραφία. Ένα από τα όνειρά μου είναι να δουλέψω στο National Geographic» δήλωσε πανευτυχής.