Αισιόδοξος για πρόοδο στο ονοματολογικό ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

Αισιόδοξος για πρόοδο στο ονοματολογικό ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

Συνομιλίες με την Αυστριακή ΥΠΕΞ ενόψει της συνάντησης με Κοτζιά και Νίμιτς

Την ελπίδα του ότι «το πνεύμα και η παράδοση» θα συμβάλλουν στην πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ κατά τις σημερινές συνομιλίες του με την Αυστριακή ομόλογό του Κάριν Κνάισλ στα Σκόπια.

Ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε, ότι η προσφυγική κρίση του 2015 έδειξε πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στα Βαλκάνια, ενώ εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία για ένα άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Την υποστήριξή της, κυρίως στην εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, χώρα-μέλος της ΕΕ, στο ζήτημα της ονομασίας, υποσχέθηκε από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών. Η κ. Κνάισλ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στα Σκόπια και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη.