Ο Βρετανός Φόρεστ Γκαμπ που έτρεξε πραγματικά τη διαδρομή της ταινίας

Ο Βρετανός Φόρεστ Γκαμπ που έτρεξε πραγματικά τη διαδρομή της ταινίας

Ακριβώς όπως το είχε κάνει ο Φόρεστ, μια μέρα στα ξαφνικά, ο Rob φόρεσε τα παπούτσια του και δεν σταμάτησε να τρέχει

Ο Rob Pope από το Λίβερπουλ πέρασε 409 μέρες διανύοντας τα 24.700 χιλιόμετρα (15.248 μίλια) που είχε τρέξει ο Φόρεστ Γκαμπ (Τομ Χανκς) στην κλασσική ταινία του 1994  και έγινε ο πρώτος ποτέ άνθρωπος που αναβιώνει τη μακρά κινηματογραφική διαδρομή της ταινίας.

Ο 39χρονος σήμερα κτηνίατρος Rob άρχισε το ταξίδι του στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 από το Mobile της Αλαμπάμα, αποφασισμένος να συγκεντρώση χρήματα για τους σκοπούς δύο οργανώσεων τις οπόιες πιστέυει και υποστηρίζει, την Peace Direct και το World Wildlife Fund.

Όπως και ο κινηματογραφικός Φόρεστ, έτρεξε από την καταραμένη ζέστη του αμερικανικού Νότου μέχρι και την παγωνιά των βόρειων πολιτειών, από τους 40 βαθμούς Κελσίου στους -18 δηλαδή, φορώντας ό,τι είχε και δεν είχε.

Πρόσφατα αναγκάστηκε να σταματήσει την περιπέτειά του για να πεταχτεί στην Αγγλία για τη γέννηση της κόρης του, μετά την οποία θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσει, καθώς του απομένουν μόλις 200 μίλια για τον άθλο του.

Εξάλλου «έχω ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα υποτιθέμενα μίλια που διένυσε ο Φόρεστ κατά καμιά εκατοστή», οπότε είναι εντάξει με τον εαυτό του.

Ο Rob έχει ήδη μαζέψει 20.000 δολάρια για λογαριασμό της WWF και της Peace Direct και δεν θα σταματήσει λέει μέχρι να φέρει στα ταμεία τους 1 εκατ. δολάρια…

Όσο για τον κινηματογραφικό ήρωά του, ο  Rob  πιστεύει ότι «αν όλοι ήταν λίγο όπως ο Φόρεστ, τότε ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος»…

Παρακαλούμε περιμένετε ...