Μπαχτσελί κατά Ελλάδας: Η θάλασσα έχει γεμίσει με τους παππούδες τους

Μπαχτσελί κατά Ελλάδας: Η θάλασσα έχει γεμίσει με τους παππούδες τους

«Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο»

Ο λίγο πολύ αναμενόμενος ως προς την ρητορική του Ντεβλέτ Μπαχτσελί επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος MHP ξεσπάθωσε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της Βάρνας, κατά το οποίο η ΕΕ στήριξε, έως ένα βαθμό, Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του και αναφερόμενος τόσο στους ευρωπαίους όσο και τους έλληνες δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Όλο ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας και ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες όσων εκστόμισαν κενά λόγια. Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο»

Τα πυρά του έστρεψε και προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αν το κάνει αυτό θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της»

Προσπαθώντας δε να τονώσει το εθνικιστικό φρόνημα των βουλευτών του, «φωτογραφίζοντας» τους Έλληνες δήλωσε πως «η θάλασσα έχει γεμίσει με τους παππούδες τους»