Προσπάθησε να απαγχονιστεί στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας

Προσπάθησε να απαγχονιστεί στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας

Σοκαρισμένοι οι βουλευτές

Ένας 65χρονος πήδησε αρκετά μέτρα από μια δημόσια αίθουσα στο πάτωμα του ολλανδικού κοινοβουλίου την Πέμπτη έχοντας «κάτι δεμένο γύρω από το λαιμό του», όπως δήλωσε η αστυνομία.
Ο άνθρωπος επέζησε της απόπειρας αυτοκτονίας και έλαβε ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρχών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο άντρας βημάτιζε με νευρικότητα, πριν δέσει ένα σχοινί σε ένα κιγκλίδωμα και πραγματοποιήσει άλμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο κοινοβούλιο, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraaf. Το έντυπο σημείωσε πως ο άντρας είναι ο ακτιβιστής που είχε κατασκηνώσει έξω από το κοινοβούλιο για αρκετές εβδομάδες σε διαδήλωση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης και της μαριχουάνας.

«Έπρεπε να το κάνω αυτό για να αφυπνίσω τους πολιτικούς» φέρεται να έγραψε ο 65χρονος στο Facebook. Η κάνναβη είναι τυπικά παράνομη στις Κάτω Χώρες, παρόλο που είναι ευρέως διαθέσιμη και η αστυνομία δεν διώκει τους πολίτες για κατοχή ή πώληση μικρής ποσότητας.

Στο βίντεο δεν καταγράφηκε η σκηνή που ο άνδρας πηδάει, αλλά η στιγμή που ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Άνρο Ρούτε αντιλαμβάνεται ενώ μιλάει στο βήμα τι έχει συμβεί, βάζει τα χέρια το μπροστά στο στόμα του και σοκαρισμένος σπεύδει να βοηθήσει.