«Περίεργη» δέσμευση περιοχής δίπλα στον Έβρο από την Τουρκία για αύριο

«Περίεργη» δέσμευση περιοχής δίπλα στον Έβρο από την Τουρκία για αύριο

Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο news.gr

Σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους στρατιωτικές πηγές που ρωτήθηκαν από το news.gr, δέσμευση περιοχών στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Θράκης και σε πολύ μικρή απόσταση από τον Έβρο, προχώρησε η Τουρκία.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα με την ΝΟΤΑΜ Β0724/18 δεσμεύουν επί της ουσίας ολόκληρη την νότια Ανατολική Θράκη για πτήση περιπολίας από τις 6 το πρωί της Παρασκευή μέχρι και τις 9 το βράδυ. Το ύψος είναι αρκετά μεγάλο, κάτι που κάνει τις στρατιωτικές πηγές να πιθανολογούν την πτήση αεροσκάφους ή αεροσκαφών και μάλλον όχι ελικοπτέρων. Οι στρατιωτικές πηγές που ρωτήθηκαν από το news.gr κρατούν επιφυλάξεις για το περιεχόμενο αυτής της πτήσης που θα γίνει «αν γίνει» όπως μας επεσήμαναν, μια ανάσα από τον Έβρο.

Παράλληλα με την ΝΟΤΑΜ Β0719/18 δεσμεύουν περιοχή δίπλα στην έδρα της μονάδας που έπιασε τους δύο Έλληνες στρατιώτες για χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 19 Μαΐου. Η περιοχή αυτή θα παραμένει κλειστή καθημερινά από τα ξημερώματα στις 5 μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...