Βερολίνο προς Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο στην Αφρίν

Βερολίνο προς Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο στην Αφρίν

Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει τις ανησυχίες της για σφαγές και λεηλασίες από τον τουρκικό στρατό

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα «αυξανόμενη ανησυχία» για τις ενέργειες του Τουρκικού στρατού στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και ζήτησε να συμμορφωθεί η Τουρκία προς το διεθνές δίκαιο για την προστασία αμάχων πληθυσμών.

«Με αυξανόμενη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναφορές για την κατάληψη μεγάλων περιοχών της πόλης Αφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού και του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διαφεύγουν από την πόλη. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ ζήτησε να ερευνηθούν οι πληροφορίες για σφαγές και λεηλασίες, καθώς και να υπάρξει επιστροφή στην πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο ίδιος δήλωσε, πως η Τουρκία έχει «δικαιολογημένα συμφέροντα ασφαλείας» αναφορικά με τα σύνορά της, όμως οι ενέργειες της Άγκυρας θα πρέπει «να παραμείνουν μέσα στα όρια του απαραίτητου και του αναλογικού». «Έχουμε σαφώς και δεν μπορώ να το αρνηθώ, ιδιαίτερα υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων, σημαντικές αμφιβολίες για την αναγκαιότητα και την αναλογικότητα των τουρκικών ενεργειών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.