Περιπλέκεται το κατασκοπικό θρίλερ της δηλητηρίασης των Σκριπάλ

Περιπλέκεται το κατασκοπικό θρίλερ της δηλητηρίασης των Σκριπάλ

Πατέρας και κόρη πιθανόν δηλητηριάστηκαν μέσω του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου τους - Ο σύντροφος της Γιούλια είναι Ρώσος κατάσκοπος

Νέες πιθανές εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, με τον σοβιετικό νευροτοξικό παράγοντα Νovichok πριν 2 περίπου εβδομάδες στο Σάλσμπερι του Λονδίνου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τα δύο θύματα, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση,  πιθανόν να εκτέθηκαν στον φονικό νευροτοξικό παράγοντα μέσω του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου του 66χρονου Σκριπάλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται την ώρα που η αντιτρομοκρατική μονάδα της βρετανικής αστυνομίας επανέλαβε την έκκλησή της προς όποιον τυχόν να είδε την κόκκινη BMW 320D του Σκριπάλ με αριθμό πινακίδας HD09 WAO στο Σάλσμπερι το πρωί της 4ης Μαρτίου.

Ο αμερικανικός δημοσιογραφικός οργανισμός ABC News μετέδωσε ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών έχουν δηλώσει πως η ουσία ήταν «σε μορφή σκόνης», υποστηρίζοντας ότι οι Σκριπάλ πιθανόν να εκτέθηκαν στην ουσία μέσω του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου μάρκας BMW του πρώην κατασκόπου.

Παράλληλα, η Sun έγραψε χθες ότι ο σύντροφος της Γιούλια είναι Ρώσος κατάσκοπος των μυστικών υπηρεσιών και ότι η ίδια είχε εργαστεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, επιθεωρητές του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων (OPCW) έφτασαν σήμερα στη Βρετανία για να ερευνήσουν γύρω από την επίθεση, μετά από αίτημα του Λονδίνου στον Οργανισμό να πραγματοποιήσει δική του ανεξάρτητη έρευνα και δικές του αναλύσεις σε δείγματα από την νευροπαραλυτική αυτή ουσία στα εργαστήριά του.