Ισχυρότατος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν, με βάση τον τελευταίο απολογισμό των αρχών και των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο Reuters, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ακόμα δεν έχουν προλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες να φτάσουν στην περιοχή και να κάνουν καταμέτρηση των ζημιών και των θυμάτων.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 145 μίλια νοτιοανατολικά της ινδικής πρωτεύουσας στο Νταλμπαντίν στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, ενώ ακολούθησε και μετασεισμός εντάσεως 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ.

To πακιστανικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει και αρκετοί είναι οι τραυματίες στο Κουζντάρ, το Αουαράν και το Μασκίλ, που αποτελούν περιοχές του Μπαλουχιστάν.

 

Μάλιστα, ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που ανοιχτά του Πακιστάν στον Αραβικό κόλπο, δημιουργήθηκε ένα μικρό νησάκι.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.