Εκλέγεται δήμαρχος της Μόσχας ο διορισμένος από το 2010 Σομπιάνιν

Νίκη από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτωνγια τον Σεργκέι Σομπιάνιν, τον διορισμένο το 2010 από τον Πούτιν στη θέση του δημάρχου της Μόσχας.

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, ο εκλεκτός του Κρεμλίνου ξεπερνά το 50% που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την απευθείας εκλογή του. Ο βασικός αντίπαλος του και ορκισμένος πολέμιος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, φέρεται να συγκεντρώνει το 27%.

Η καταμέτρηση των ψήφων στο 99% των περιφερειών δίνει στον απερχόμενο δήμαρχο Σομπιάνιν (φωτ) σχεδόν το 51,3% και τη δεύτερη θέση κερδίζει ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλνι.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Ιβάν Μέλνικ από το κόμμα του ΚΚΡΟ, με 8%.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ναβάλνι, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους με 27,3%, καταγγέλλει ότι οι εκλογές αμαυρώθηκαν από "πολλές σοβαρές παρατυπίες". Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Θεωρούμε ότι τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα είναι νοθευμένα".

Στις 5 Ιουνίου του 2013, ο Σεργκέι Σομπιάνιν είχε παραιτηθεί και άρχισε να εκτελεί προσωρινά τα χρέη του δημάρχου, για να μπορεί να συμμετάσχει στις πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι πιστεύει ότι η Μόσχα χρειάζεται έναν δήμαρχο που δεν διορίστηκε αλλά εκλέχθηκε δημοκρατικά από τους κατοίκους της πρωτεύουσας.