Ερντογάν: Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της G-20 θέλουν επέμβαση στη Συρία

“Σχεδόν όλοι” οι ηγέτες της G-20 υποστηρίζουν μία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20.

“Σχεδόν όλοι οι ηγέτες που πήραν μέρος στη σύνοδο παρακολουθούν στενά τη σφαγή που διέπραξε το συριακό καθεστώς εναντίον του λαού του και δήλωσαν ότι μια επιχείρηση εναντίον της Δαμασκού είναι εξαιρετικά απαραίτητη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Ερντογάν είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην οποία σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ συζητήθηκε και το Κυπριακό.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού ενθάρρυνε τον Τούρκο πρωθυπουργό ώστε η χώρα του να συνεχίσει να διαδραματίζει “θετικό ρόλο” στην υποστήριξη της διαδικασίας για την επίλυση του προβλήματος και χαιρέτισε τη “συνεχή δέσμευση” της Τουρκίας για την επίτευξη μιας “αμοιβαία αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για τις έρευνες του ΟΗΕ όσον αφορά στα χημικά όπλα.