Κίνα: Έβγαλαν τα μάτια 6χρονου αγοριού για να πάρουν τους κερατοειδείς!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη ένα αγοράκι 6 ετών στη Κίνα, το οποίο απήχθη από την αυλή του σπιτιού του και βρέθηκε μετά από τρεις ώρες από τους γονείς του, με τα μάτια του βγαλμένα. 

Το αγοράκι έπεσε θύμα εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, οι οποίοι το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια,  για να κλέψουν τους κερατοειδείς χιτώνες του.

Αρχικά, οι γονείς νόμιζαν ότι το παιδί τους έπεσε και χτύπησε — μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι του είχαν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια, τα οποία ήταν πεταμένα λίγο πιο δίπλα από το παιδί.

"Είχε αίματα σε όλο το πρόσωπο, τα βλέφαρά του ήταν γυρισμένα και από κάτω έλειπαν τα μάτια του", είπε ο πατέρας του, ευτυχής ωστόσο που το παιδί του είναι ζωντανό.

 Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 100.000 γουάν (περίπου 12.200 ευρώ) σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη στην υπόθεση.

Ωστόσο, η αποτροπιαστική ιστορία του 6χρονου έφερε για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα, η έλλειψη των οποίων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός παράνομου εμπορίου
οργάνων για μεταμόσχευση στη χώρα.