Συρία: Πυροβολισμοί κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά

Ελεύθεροι σκοπευτές, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει διερευνηθεί ακόμη, εκτόξευσαν βλήματα κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ, κοντά στη Δαμασκό, την ώρα που εκείνοι αποβιβάζονταν από αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΑ, Μάρτιν Νεσίρκι, κατέγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα το συμβάν, που είναι πιθανό να επαναρτορπιλίσει το κλίμα.

Ο κ. Νεσίρκι καθησύχασε, πάντως, τονίζοντας ότι δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί.

"Το πρώτο όχημα της ομάδας των επιθεωρητών-εκτιμητών της ομάδας έρευνας του ΟΗΕ (για την επίθεση χημικών της 21ης Αυγούστου) δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές αγνώστου ταυτότητος", είπε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει "όλα τα σενάρια", τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

"Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια", δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.