Η “Βασίλισσα του Ειρηνικού” συνελήφθη στο Μεξικό

Η Sandra Avila Beltran, γνωστή και ως "βασίλισσα του Ειρηνικού" εξαιτίας των σχέσεων που είχε με τα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη από τις αρχές του Μεξικό , όπου  αντιμετωπίζει κατηγορίες ξεπλύματος χρημάτων. 

Η 52χρονη διαβόητη κακοποιός απελάθηκε  από τις ΗΠΑ στην Πόλη του Μεξικό - αφού εξέτισε εκεί ποινή φυλάκισης 70 μηνών για χρηματισμό Κολομβιανού νονού προκειμένου να την βοηθήσει  να συλληφθεί .

 Η Sandra Avila Beltran αρχικά συνελήφθη στο Μεξικό το 2007 και φέρεται να συνέβαλε στην οικοδόμηση του καρτέλ Sinaloa στη δεκαετία του 1990 με τον Joaquin Guzman - τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών και "αφεντικό" του καρτέλ.
Eίναι η ανιψιά του Miguel Angel Felix Gallardo, του γνωστότερου βαρόνου ναρκωτικών, ο οποίος εκτίει ποινή 40 ετών σε μια μεξικανική φυλακή για τη δολοφονία ενός πράκτορα των ΗΠΑ.

Η Avila Beltran κέρδισε το ψευδώνυμό της "βασίλισσα του Ειρηνικού" για την ικανότητά της να κινείται με ευκολία κατά μήκος του Ειρηνικού, από τις ακτές του Μεξικό στην Καλιφόρνια, μεταφέροντας λαθραία τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών.