Συγκρούσεις με οπαδούς του Μόρσι στο Κάιρο

Θέμα χρόνου ήταν να ξαναρχίσουν οι συγκρούσεις στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου όταν χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκαν επίθεση από υποστηρικτές της στρατιωτικής κυβέρνησης, ενώ πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι καθεστωτικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στους οπαδούς του Μόρσι με πέτρες και μπουκάλια- τα οποία εκτόξευαν από μπαλκόνια-  ενώ η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον τους.

Παράλληλα, κάτοικοι τους χλεύαζαν αποκαλώντας τους τρομοκράτες και λέγοντάς τους πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι, πετροβολώντας και αυτοί τους οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου.

 

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, ανάμεσα στους υποστηρικτές της στρατιωτικής κυβέρνησης εθεάθησαν και δύο άνδρες που κράδαιναν ματσέτες και κυνηγούσαν τους διαδηλωτές.

 

Οι οπαδοί του Μόρσι- ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά- προσπάθησαν να αμυνθούν απέναντι σε αυτή την μαζική επίθεση πετώντας  πέτρες αλλά σύντομα, διαλύθηκαν μέσα σε κλίμα πανικού.

 

Οι διαδηλωτές ζητούν να αποκατασταθεί ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου και κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία, με τις κατηγορίες της προδοσίας.