Πέντε νεκροί στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν

Τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές του Βορείου Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα πυρά ερρίφθησαν στην περιοχή Χουρμούζ, ανατολικά της Μιρανσάχ, της πρωτεύουσας του Βορείου Ουαζιριστάν που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και των ενόπλων της Αλ Κάιντα.

"Αρκετά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στην περιοχή πριν ξημερώσει και εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης, σκοτώνοντας πέντε αντάρτες", πρόσθεσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Ουάσινγκτον έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια οι επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της να αποτελούν ένα από τα βασικά όπλα της παγκόσμιας στρατιωτικής στρατηγικής της.

Η εκστρατεία των ΗΠΑ με επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον μελών της αλ Κάιντα στο Πακιστάν που άρχισε χωρίς την επίσημη συγκατάθεση των τοπικών αρχών, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στη χώρα αυτή και βαρύνει το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ.