Μυρίζει μπαρούτι στην Αίγυπτο

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βγαίνει η κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς καθημερινά γίνονται νέες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι, αλλά και επιθέσεις ανταρτών. Το κλίμα  είναι τεταμένο μετά την ανατροπή του  προέδρου από τον στρατό, στις 3 Ιουλίου.

Στην πόλη Νταμιέτα, 200 χλμ από το Κάιρο, τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων, ενώ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, 5 Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία ενώ ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το απόγευμα κοντά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στη χερσόνησο του Σινά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού Nile, τρεις "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Νωρίτερα σήμερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο στρατιώτες, επίσης στο Ελ Αρίς. Λόγω των απειλών για επιθέσεις από εξτρεμιστές, οι αρχές απαγόρευσαν όλες τις μετακινήσεις τουριστικών λεωφορείων στη χερσόνησο του Σινά τις νυχτερινές ώρες

Από τις αρχές του μήνα στο Σινά έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά περίπου 30 στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες.

Ο αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, απηύθυνε σήμερα έκκληση για πανεθνικές διαδηλώσεις την Παρασκευή ώστε να δοθεί η εντολή στο στρατό να αντιμετωπίσει "τη βία και την τρομοκρατία" ενώ οι οπαδοί του Μόρσι, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ετοιμάζονται να απαντήσουν με μαζικές κινητοποιήσεις, σε περίπου 30 τεμένη στο Κάιρο και σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια που σημειώνονται καθημερινά στη χώρα, προκαλώντας την διεθνή ανησυχία.

"Δεδομένης της παρούσας κατάστασης στην Αίγυπτο", ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να αναβάλει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην χώρα,ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.