Λουκέτο μπαίνει στην καφετέρια των Ναζί

Οι τοίχοι είναι κατακκόκινοι και "στολισμένοι" με αφίσες, φωτογραφίες, σύμβολα και παράσημα της Βέρμαχτ, των Ες-Ες και των Ναζί. Ένα πορτραίτο του Αδόλφου Χίτλερ σε περίοπτη θέση περιτριγυρισμένο από σβάστικες και κάνιστρα για τις μάσκες αερίου.

Είναι η "καφετέρια των Ναζί" που άνοιξε το 2011 στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας. Το όνομα του μαγαζιού, SoldatenKaffee ("Η καφετέρια των στρατιωτών" σε ακριβή μετάφραση στα Γερμανικά) είναι εμπνευσμένο από ένα δημοφιλές στέκι των γερμανών στρατιωτών στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιδιοκτήτης της δηλώνει μη οπαδός των Ναζί και λέει πως απλώς ήθελε το μαγαζί του να λειτουργήσει ως ιστορικό μνημείο μιας περιόδου που έκανε την ανθρωπότητα να υποφέρει.

Όταν άνοιξε το μαγαζί του, κανείς δεν αντέδρασε. Αφότου όμως τράβηξε την προσοχή του διεθνούς Τύπου, οι επικρίσεις όλο και μεγάλωναν μέχρι που αναγκάστηκε να την κλείσει.

Η υπόθεση του SoldatenKaffee αποτελεί το δεύτερο περιστατικό όπου εικόνες των Ναζί προκαλούν αίσθηση στη Νοτιοανατολική Ασία. Μονάχα την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ταϊλάνδης απολογήθηκε για μία γιγαντοαφίσα που ανήρτησε και απεικόνιζε τον Αδόλφο Χίτλερ στο πλευρό του Superman και άλλων υπερ-ηρώων.