Χρόνια πολλά… dear Nelson!

"Ο Μαντίμπα παραμένει στο νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά", αναφέρει ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, ανακοινώνοντας ένα καλό νέο που πολλοί περιμένουν να ακούσουν: ότι η υγεία του Νέλσον Μαντέλα βελτιώνεται.

Σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής έχει γενέθλια και γίνεται 95 ετών.

Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα απέστειλε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Εκ μέρους της οικογένειάς μας και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας και τις προσευχές μας στον Νέλσον Μαντέλα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

"Η οικογένειά μας συγκινήθηκε πολύ από την επίσκεψή μας στο πρώην κελί του Μαντίμπα στο νησί Ρόμπεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Νότια Αφρική", είπε ο Ομπάμα.

Ο Μαντέλα, πολιτικός κρατούμενος επί 27 χρόνια προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια με λοίμωξη του αναπνευστικού από τις 8 Ιουνίου.

Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά χθες η κόρη του Ζίντζι είπε ότι έκανε "δραματική πρόοδο".

Σε αναγνώριση του έργου του, τα γενέθλια του βραβευμένου με Νομπέλ Ειρήνης --η 18η Ιουλίου-- ονομάστηκε Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα από τα Ηνωμένα Εθνη.