Στο πόδι η Βραζιλία για τον Πάπα Φραγκίσκο

Μετά βαΐων και κλάδων - αλλά και με ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας- ετοιμάζεται η Βραζιλία να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος θα βρεθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου για τον φεστιβάλ μιας από τις μεγαλύτερες καθολικές νεολαίες.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια προσκυνητές από όλο τον κόσμο αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μία περίοδο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών στη χώρα.

Εξαιτίας αυτού, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αύξησε τα μέλη του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση ασφαλείας από 8.500 σε 10.266.

Εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις, την περίοδο επίσκεψης του Πάπα, θα λάβει μέρος "η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της πόλης", δήλωσε ο Ρομπέρτο ​​Τσάβες, υφυπουργός για σημαντικά γεγονότα.

Έτσι, "επιπλέον 7.000 αστυνομικοί από την επαρχία θα ενισχύσουν τους 12.000 του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτός από τα 1.700 μέλη της ελίτ των Ειδικών Ομοσπονδιακών Δυνάμεων ".

"Ο Πάπας θα είναι ασφαλής εδώ. Και όχι εξαιτίας των ενόπλων δυνάμεων, αλλά λόγω του λαού μας, της δημοκρατίας μας, της συμπάθεια που εμπνέει δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει μια νέα ελπίδα, όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την ανθρωπότητα" λένε από την πλευρά τους οι  αξιωματούχοι της Καθολικής Εκκλησίας της Βραζιλίας.

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο "Πάπας των Φτωχών" προβλέπεται αν επισκεφτεί τις φαβέλες (παραγκούπολεις) του Ρίο αλλά και φυλακές της πόλης για να συνομιλήσει με το ποίμνιο.