Το σεξ στη…νεότερη χώρα του κόσμου

Σε έναν υπεργεμάτο πλανήτη με πληθυσμό 7,1 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμού, τη στιγμή που παρατηρείται μία διαρκώς αυξανόμενη γονιμότητα στους εφήβους, τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν ότι στο επίκεντρο αυτής της ημέρας θα βρεθεί η εφηβική εγκυμοσύνη.

Αυτή τη στιγμή πάντως οι περισσότεροι έφηβοι - γονείς βρίσκονται στην Ινδία. Με μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη, η χώρα έχει αυτή τη στιγμή 300.000.000 πολίτες κάτω των 25 ετών.

Το 2028, η Ινδία θα είναι το πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, όπως αναφέρει το TIME. Η σεξουαλική εκπαίδευση, η τραγωδία των επικίνδυνων αμβλώσεων και η ανάγκη αντισυλληπτικών, τα οποία δεν υπάρχουν είναι μερικά από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αν το μέλλον της διαχείρισης του πληθυσμού βρίσκεται στις μικρές ηλικίες, τότε η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στην νεότερη χώρα του κόσμου.

Με την προβολή των ταινιών του Bollywood πολλοί άνθρωποι έχουν σχηματίσει την εντύπωση των Ινδών ως σεξουαλικά συντηρητικών ατόμων . Ακόμη, η χώρα με το πιο διάσημο σεξουαλικο κείμενο, το Kamasutra, επιβάλλει μεμονομένα διαταγές κατά του σεξ με στόχο την αυτο-βελτίωση, που απεικονίζει το σεξ ως μέσο για την πνευματική φώτιση και όχι φυσικά προς σαρκική ικανοποίηση.

Πριν από τρία χρόνια, Tehelka, μία ινδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε έρευνες, διαπίστωσε ότι "ηλικία ήταν κάτι περισσότερο από ένας αριθμός για πολλούς νέους ανθρώπους -. Ήταν απλά το χρονόμετρο στον αγώνα για να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο στην κρεβατοκάμαρα".

Δημοσιογράφοι έκαναν συνεντεύξεις σε όλη την αστική Ινδία και "συνάντησαν τρομακτικά σεξουαλικά πλάσματα όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ηλικιών”, ακόμα και εννιάχρονα παιδιά διένειμαν πορνό στην τάξη με πρωταγωνιστές εφήβους που είχαν συμμετάσχει σε ταινίες για το σεξ.

Οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είναι εν τω μεταξύ σε άνοδο, σε συνδυασμό με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Ένα νοσοκομείο με βάση μελέτη που έγινε στη διάρκεια πενταετίας και που δημοσιεύθηκε πέρυσι ανέφερε ότι η σύφιλη ξαναζεί στην Ινδία μαζί με την αύξηση του αριθμού των ιογενών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.