Στην ίδια φυλακή με το Μουμπάρακ οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων

Στην ίδια φυλακή που κρατείται ο πρώην δικτάτορας της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και οι γιοι του οδηγήθηκαν και οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων που συνέλαβε χθες Τετάρτη ο στρατός μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Σαάντ Ελ-Κατάνι, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) και πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνελήφθη μαζί με τον Ρασάντ αλ-Μπαγιούμι, έναν από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην φυλακή Τοράχ, στα περίχωρα του Καΐρου.

Ο Μουμπάρακ δικάζεται κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία διαδηλωτών στην εξέγερση του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Μόρσι επίσης κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές. Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατασκοπείας του στρατού, στο κτίριο του υπουργείου Άμυνας.

Το MENA μετέδωσε χθες το βράδυ ότι η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες σύλληψης "ενός αριθμού μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων που κατηγορούνται για υποκίνηση σε βία και διατάραξη της γενικής ασφάλειας και ειρήνης".

Προσωρινός πρόεδρος ο επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, ο Άντλι Μανσούρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει στην προεδρία τον Μοχάμεντ Μόρσι. Διορίστηκε στη θέση του αρχηγού του κράτους βάσει ενός σχεδίου μετάβασης που εκπονήθηκε από το στρατό. Ο Μανσούρ είπε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλόγές αλλά δεν είπε πότε. 

Λουκέτο σε κανάλια

Οι καθοδηγούμενες από τον αιγυπτιακό στρατό αρχές προέβησαν, την Τετάρτη, στο κλείσιμο τριών τηλεοπτικών σταθμών που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι, γεγονός που εγείρει ανησυχίες στη δημοσιογραφική κοινότητα.