Ρονάλντο: Οι Βραζιλιάνοι δε στρέφονται κατά του Μουντιάλ

Ο διάσημος βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Ρονάλντο, σήμερα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, εξέφρασε την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει τους δρόμους στη χώρα του, διαβεβαιώνοντας πως αυτοί δεν αντιτίθενται στη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

“Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια στη Βραζιλία και συγκινήθηκα που είδα τους φιλάθλους να υποστηρίζουν τη ‘Σελεσάο’ παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε με τις διαδηλώσεις. Στην πλειοψηφία τους ήσαν ειρηνικοί, όμως υπήρξαν και ορισμένοι βάνδαλοι που δεν έπαιξαν το παιχνίδι της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Ρονάλντο, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις ετοιμασίες για το Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Κατόπιν, ο Ρονάλντο εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις διαδηλώσεις, σχολιάζοντας ότι “οι Βραζιλιάνοι έχουν βαρεθεί την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε”, αλλά διευκρινίζοντας πως κατά την άποψή του οι πολίτες δε στρέφονται κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στου οποίου την οργανωτική επιτροπή πλέον ανήκει, αλλά κατά της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του συστήματος υγείας και της εκπαίδευσης.

“Είναι θαυμάσιο να βλέπω τους Βραζιλιάνους να ξεσηκώνονται κατά αυτής της κατάστασης, και παρατηρώ ότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες που ζητούσαν την αλλαγή ήταν ειρηνικές”, σημείωσε, και κατέληξε: “Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα, τα πράγματα δείχνουν να κινούνται γρήγορα και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του λαού”.