Βίαια επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Μόρσι

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Αίγυπτο όταν υποστηρικτές του προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, συγκρούστηκαν με αντίπαλους της ισλαμικής κυβέρνησης στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αλεξάνδρεια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που ο πρόεδρος Μόρσι ξεκινούσε την ομιλία του προς το έθνος στο Κάιρο.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι δεκάδες νεαροί πλησίασαν τη συγκέντρωση, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις. Δεν υπήρξαν άμεσες πληροφορίες για θύματα από τη νέα έκρηξη βίας στην Αλεξάνδρεια.

Την Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην, πόλη Μανσούρας, που βρίσκεται μεταξύ της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου.

Εν τω μεταξύ, ο Μόρσι κατά την ομιλία του προειδοποίησε ότι η πόλωση απειλεί την χώρα με "παράλυση" και με "χάος". "Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Η πόλωση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορούσε να απειλήσει την δημοκρατική μας εμπειρία, να παραλύσει το έθνος και να προκαλέσει χάος", δήλωσε ο Μόρσι, ενόψει της πρώτης επετείου από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί μια μαζική διαμαρτυρία.

Στην ομιλία του ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης για μεταρρυθμίσεις και κάλεσε σε διάλογο.