Μακελειό στο Προεδρικό Μέγαρο στο Αφγανιστάν

Οργανωμένη επίθεση έκαναν Ταλιμπάν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Προεδρικό Μέγαρο της Καμπούλ. Ομάδα ανταρτών χτύπησαν στις 06.30 π.μ. τοπική ώρα (02.00 GMT), στην ανατολική πύλη του κτιρίου.

Δεκάδες δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί για μία συνέντευξη Τύπου που θα δινόταν αργότερα από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν ο Αφγανός πρόεδρος ήταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), μετέδωσε ότι ακουγόταν ορυμαγδός των εκρήξεων ακούστηκε στην πόλη για περισσότερα από 90 λεπτά (η παραπάνω φωτογραφία είναι η μοναδική που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής).

Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν εκτός από το Προεδρικό Μέγαρο και σε κοντινά κυβερνητικά κτίρια όπως το υπουργείο Άμυνας, καθώς και σε ένα ξενοδοχείο.

"Σήμερα στις 06.30 π.μ. μια σειρά από μάρτυρες επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το ξενοδοχείο Αριάνα" ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουντζαχίντ σε μήνυμά του με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Το ξενοδοχείο Αριάνα είναι γνωστό καθώς εκεί στεγάζεται η έδρα της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας όλοι οι μαχητές Ταλιμπάν έπεσαν νεκροί κατά την επίθεση.