Δεν πάει στη Λιβύη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Λιβύη του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής σχετικά με την προταθείσα σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ανεξάρτητης εφημερίδας Libya Herald που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή ύστερα από αίτημα των λιβυκών αρχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι αρχές της Λιβύης διεμήνυσαν στη Γαλλία ότι, χωρίς νέα κυβέρνηση, η επίσκεψη του γάλλου υπουργού θα ήταν άσκοπη.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Λιβύης Μουστάφα Αμπού Σάγκουρ απέσυρε χθες Πέμπτη την λίστα των υπουργών που είχε προτείνει για τη νέα κυβέρνηση καθώς αυτή δεν εγκρίθηκε από το Εθνικό Κογκρέσο, την ανώτατη αρχή της χώρας.

Περίπου 100 με 150 διαδηλωτές από την πόλη Ζαουίγια εισέβαλαν χθες στην αίθουσα του κοινοβουλίου, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα καταγγέλλοντας ότι από το προτεινόμενο υπουργικό συμβούλιο έχουν αποκλειστεί τα μέλη του μεγαλύτερου κόμματος, της φιλελεύθερης Συμμαχίας Εθνικών Δυνάμεων (NFA).

Ο Αμπού Σάγκουρ αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση στο Σώμα την Κυριακή.