Δεκαοχτώ μαθητές καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση

Νεκροί είναι δεκαοχτώ μαθητές στην Κίνα. Τα άτυχα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που τα καταπλάκωσαν την ώρα που έφτασαν στο σχολείο.

Όπως μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Γιουνάν όπου οι μαθητές συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό.

Το πτώμα του τελευταίου παιδιού ανασύρθηκε από τα ερείπια από τους διασώστες σήμερα το πρωί, ανέφερε στον ιστότοπό του ο δημόσιος κινεζικός ραδιοσταθμός. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Εκτός από το σχολείο του Ζενέ, τρία κτίρια αγροκτήματος θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη στο ίδιο χωριό στην περιφέρια Γιλιάνγκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εξαιτίας της κατολίσθησης σχηματίσθηκε επίσης ένα φράγμα σε γειτονικό ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λίμνη και να απομακρυνθούν 800 άνθρωποι που οι κατοικίες τους απειλούνταν να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ένα μεγάλο τμήμα ενός δενδρόφυτου λόφου κατρακύλισε προς το μικρό σχολείο και τα κτίρια του αγροκτήματος όπου εργάζονται τώρα τα σωστικά συνεργεία.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να επιτρέψουν στο νερό να κυλήσει κανονικά και πάλι στην κοίτη του ποταμού καθώς και για τις επιχειρήσεις διάσωσης, υπογράμμισε το Νέα Κίνα.

Αυτή η νότια περιφέρεια είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από ένα σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην περιοχή της τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, πράγμα που πιστεύεται ότι συνέβαλε στο να προκληθεί η κατολίσθηση.

Αυτή η εβδομάδα είναι εθνική γιορτή και αργία στην Κίνα και τα παιδιά έχουν κανονικά διακοπές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...