Αυλαία υπό βροχή για την προεκλογική εκστρατεία του Τσάβες

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος αλλά ο Ούγκο Τσάβες, δεν πτοήθηκε.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή έκανε μια ομιλία μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του, στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας.

Έτσι, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Ο Τσάβες χαιρέτισε την “Μπολιβαριανή χιονοστιβάδα” και κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν από νωρίς την Κυριακή και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

“Ο καθένας σας πρέπει να ψηφίσει τον Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου”, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες, ολοκλήρωσε τη προεκλογική του περιοδεία , στις πολιτείες του Κογιέδες, Απούρε και Λάρα, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας να αφήσουν κατά μέρος τη διαίρεση, την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις.

“Την επόμενη Κυριακή (...), το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μια απόφαση: Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή που έχετε ή αν θέλετε μια καλύτερη ζωή”, σημείωσε.

Ο Καπρίλες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναγκάζει δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υποστήριξη του προέδρου στο Καράκας.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας καλούνται την Κυριακή να ορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας. Εκτός από τους δύο βασικούς αντιπάλους τον Τσάβες και τον Καπρίλες, άλλοι τέσσερις υποψήφιοι από μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές.