Ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον “πατέρα του έθνους”

Ημέρα του πατέρα γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο και οι εφημερίδες της Ν.Αφρικής εύχονται στον "πατέρα του έθνους", τον Νέλσον Μαντέλα,  χρόνια πολλά και να έχει μια γρήγορη ανάρρωση

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα από τις 8 Ιουνίου με λοίμωξη στο αναπνευστικό, οι γιατροί δηλώνουν ότι η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

"Χαιρόμαστε που η υγεία του συνεχίζει να βελτιώνεται. Σας καλώ να ευχηθούμε όλοι μαζί χαρούμενη ημέρα του πατέρα στον Μαντίμπα" ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

Οι πολίτες της Νότιας Αφρικής αφήνουν μηνύματα υποστήριξης και ευχές έξω από το σπίτι του 94χρονου Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ και μιλούν για τον "Μαντίμπα" τους με λόγια αγάπης. 

"Είναι πηγή έμπνευσης να γνωρίζουμε ότι ο Μαντέλα είναι πατέρας μας. Κάθε πρωί περνάμε μπροστά από το σπίτι του και μας δίνει δύναμη να ανεβούμε αυτό το λόφο, είτε το πιστεύετε, είτε όχι. Όταν βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει προσευχόμαστε για εκείνον κάθε μέρα. Είναι όμορφο να βρισκόμαστε εδώ και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς" δήλωσε ένας από τους γείτονες του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.