Οι Νοτιοαφρικανοί προετοιμάζονται για τo μοιραίο

Τα καθημερινά ανακοινωθέντα της κυβέρνησης για την πορεία της υγείας του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, είναι τις τελευταίες ημέρες πάντα τα ίδια: " Ο Νέλσον Μαντέλα νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση". Ωστόσο, πίσω από τις λέξεις, οι Νοτιοαφρικανοί προετοιμάζονται για την μοιραία ανακοίνωση.

Μάλιστα, σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι η κατάσταση της υγείας του λαοφιλούς πρώην ηγέτη είναι μεν σταθερή αλλά  "πολύ σοβαρή".

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τονίζουν το γεγονός ότι ο 94χρονος Μαντίμπα εισάγεται σε νοσοκομείο για τέταρτη φορά  από τον Δεκέμβριο και αυτή η φορά ίσως να είναι και η τελευταία. 

Άλλωστε και η ίδια η οικογένεια Μαντέλα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι "αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή". Γι αυτό τον λόγο, αναλυτές έδωσαν ιδιαίτερη βάση στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, επισκέφθηκαν στο Μαντέλα στο νοσοκομείο η πρώην σύζυγός του, Γουίνι και η κόρη τους Ζίντζι.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το λαό να προσευχηθεί για τον 94χρονο Μαντέλα και οι πολίτες κάνουν μαζικές δεήσεις και λειτουργίες υπέρ της υγείας του αγαπημένου τους Μαντίμπα, ελπίζοντας σε ένα θαύμα...