Πέμπτος νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία

Ακόμη ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στην Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικές ιστοσελίδες. Ο 28χρονος διαδηλωτής Duran Akbas, τραυματίστηκε χθες το βράδυ από τους αστυνομικούς σε συνοικία της Κωσταντινούπολης και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας έτσι σε 5 τους νεκρούς από τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας. Ωστόσο, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν και σήμερα στο κέντρο της Κωσταντινούπολης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για όγδοη ημέρα.  Το κλίμα στην πλατεία Ταξίμ είναι ειρηνικό και πανηγυρικό, υπό τους ήχους μουσικής και αντικυβερνητικών συνθημάτων.

Το μεσημέρι, μετά την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής, οι διαδηλωτές προσευχήθηκαν στην πλατεία Ταξίμ για αυτούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ξανά την αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας και δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν πιστοί στον αγώνα τους.

 

Στην Άγκυρα, αστυνομικοί με πολιτικά, ζήτησαν από τους διαδηλωτές που κάνουν κατάληψη στο πάρκο Κούουλου, να ξεστήσουν τις σκηνές τους και να αποσυρθούν.