Γκιουλ: Δε θα επιτρέψω κυνήγι μαγισσών στο Twitter

"Σε αυτή την υπόθεση πρέπει όλοι να φερθούν υπεύθυνα και συγκρατημένα. Δεν θα επιτρέψω κυνήγι μαγισσών στο Twitter" δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, σύμφωνα με τον Μετίν Φεϊζγιογλού, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Τουρκίας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο των διαδηλωτών για το θέμα του πάρκου Γκεζί. O εκπρόσωπος των εξεγερμένων έδειξε στον κ. Φεϊζγιογλού φωτογραφίες που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, υπερβολική χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία. 

Όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ο εκπρόσωπος των Τούρκων δικηγόρων ανέφερε ότι ο κ. Γκιουλ ζήτησε εκτεταμένη δικαστική έρευνα όσον αφορά τις ενέργειες τόσο των διαδηλωτών όσο και της αστυνομίας στην υπόθεση των επεισοδίων που συγκλονίζουν την Τουρκία εδώ και μια εβδομάδα πλέον.

Όσοι πάντως είχαν συλληφθεί για την υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι, σημειώνει η Χουριέτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές έκαναν δεκάδες προσαγωγές ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα ότι "υποκινούσαν τις διαδηλώσεις" μέσω του Twitter και άλλων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ τις πρώτες μέρες των επεισοδίων, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αποκαλέσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "απειλή" για τη χώρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ έχει επιδείξει από την αρχή των επεισοδίων πιο διαλλακτική και μετριοπαθή στάση από τον Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέστρεψε στην Τουρκία. Στο αεροδρόμιο τον περίμενε πλήθος οπαδών του αλλά τους δρόμους πολλών τουρκικών πόλεων είχαν γεμίσει χιλιάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Ερντογάν.