Χώρισε ο Πούτιν

Μετά από 30 χρόνια έγγαμου βίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγός του, Λιουντμίλα, ανακοίνωσαν απόψε αιφνιδιαστικά ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει και ότι παίρνουν διαζύγιο, δίνοντας τέλος σε φήμες χρόνων για την πορεία και το μέλλον της  σχέση τους.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης,η ανακοίνωση του διαζυγίου του προεδρικού ζεύγους έγινε μέσω της τηλεόρασης.

"Ήταν μια κοινή απόφαση, ο γάμος μας τελείωσε", είπε η Λιουντμίλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, στη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-24.

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό ότι δεν ζουν πια μαζί, ο 60χρονος πρόεδρος απάντησε απλά: "Αυτό είναι αλήθεια".

Η 55χρονη Λιουντμίλα είπε ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση. "Ο γάμος μας τελείωσε επειδή σπανίως βλέπαμε ο ένας τον άλλον", πρόσθεσε. Στην ερώτηση αν έχουν πάρει διαζύγιο, απάντησε ότι ήταν ένας "πολιτισμένος χωρισμός". Κανείς από τους δύο όμως δεν διευκρίνισε εάν βρίσκονται απλώς σε διάσταση ή αν έχει ήδη βγει το διαζύγιό τους.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση των δύο είχαν γίνει γνωστά το 2010 ενώ η τελευταία κοινή εμφάνιση του ζεύγους ήταν στην ορκωμοσία του Πούτιν για την τρίτη προεδρική θητεία του, στις 7 Μαΐου 2012.
 
Είχαν παντρευτεί το 1983 και έχουν δύο ενήλικες κόρες.