Οργή στο Ισραήλ για το “μάρμαρο” του Νετανιάχου

Ογδόντα οκτώ χιλιάδες δολάρια για τα έξοδα συντήρησης της ιδιωτικής εξοχικής κατοικίας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πλήρωσαν πέρσι οι Ισραηλινοί φορολογούμενοι, σε μια περίοδο που αυξάνεται η οργή στη χώρα για τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση,.

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Χααρέτζ, η παραθαλάσσια κατοικία της οικογένειας Νετενιάχου δεν χρησιμοποιείται ποτέ για "επαγγελματικούς" λόγους. Τα μέλη της οικογένειας την χρησιμοποιούν μόνο  στις καλοκαιρινές διακοπές τους ή, περιστασιακά, κάποια σαββατοκύριακα τον χρόνο.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού, της πισίνας και του κήπου ανέρχονται στα 318.000 σέκελ ή 88.000 δολάρια ετησίως.

Παράλληλα, χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη λιτότητα

Πριν από τα τέλη Ιουλίου, η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει να υποβάλει προς έγκριση από το κοινοβούλιο ένα σχέδιο δημοσιονομικής λιτότητας που προβλέπει μεταξύ άλλων και την αύξηση των φόρων.

Ο Νετανιάχου βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο πριν λίγες ημέρες, αφότου ο Τύπος αποκάλυψε ότι εγκατέστησε ένα διπλό κρεβάτι στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στο Λονδίνο για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ και το οποίο στοίχισε στους φορολογούμενους περίπου 100.000 ευρώ.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι τα έξοδα συντήρησης της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ιερουσαλήμ αυξήθηκαν κατά 75% μεταξύ 2009-2012, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πρώτης θητείας του Νετανιάχου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...