Μεθυσμένος στην εκκλησία ο πρόεδρος της Τσεχίας

Χωρίς τέλος φαίνονται να είναι τα τραγελαφικά περιστατικά με τα μέλη της Τσεχικής πολιτικής ηγεσίας. Μετά τον υπουργό της κυβέρνησης που κοιμήθηκε στα έδρανα της Βουλής την ώρα της ομιλίας του Προέδρου της χώρας, αυτή τη φορά ο ίδιος o  Μίλος Ζέμαν προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε σε εκκλησία σε κατάσταση μέθης!

Ο πρόεδρος έδωσε το παρών σε τελετή που έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα και δεν χρειάστηκε και πολύ για τους παρευρισκόμενους να καταλάβουν ότι ήταν μεθυσμένος.

Στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει τον 86χρονο Ζέμαν να παραπατάει, να μισογέρνει και να κλείνει τα μάτια του, να προσπαθεί να στηριχτεί στον τοίχο, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Καρδινάλιου για να σταθεί στα πόδια του.

 Σε επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του προέδρου αναφέρεται ότι ο Μίλος Ζέμαν δεν ήταν μεθυσμένος αλλά ένιωσε μια "ξαφνική αδιαθεσία".

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζέμαν εκτίθεται λόγω του αλκοόλ. Προ μερικών εβδομάδων εμφανίστηκε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του τρεκλίζοντας, ενώ, το 1996, είχε δηλώσει ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία, το πούλμαν του έκαιγε βενζίνη και  Becherovka (το πιο δημοφιλές αλκοολούχο στην Τσεχία).

Στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θαυμάζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος αγαπούσε τοουίσκι σε αντίθεση με τον Αδόλφο Χίτλερ ο οποίος έπινε μόνο τσάι και ήταν χορτοφάγος.