Βίντεο με ομήρους από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές της Νιγηρίας

Με γυναίκες και παιδιά που τελούν όμηροι στα χέρια των εξτρεμιστών ισλαμιστών της Νιγηρίας, της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, εμφανίστηκε ο ηγέτης της ομάδας σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας. Το βίντεο, η ημερομηνία δημιουργίας του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, δείχνει τον Αμπού Σεκάου ανάμεσα στους ομήρους που όπως ισχυρίζεται έχει απαγάγει από στρατώνα της αστυνομίας σε μια πόλη που πρόσφατα δέχτηκε επίθεση από τις ισλαμικές δυνάμεις της οργάνωσης

Ο Σεκάου να απαιτεί την απελευθέρωση μελών της αίρεσης του και των οικογενειών τους που κρατούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας για να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. Καθισμένος δίπλα σε ένα τραπέζι έχοντας στο πλάι του ένα AK-47, ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης μιλά στην τοπική γλώσσα Χάουσα, αναφέροντας ότι αποστολή της ομάδας είναι η καταπολέμηση της “κυβέρνησης που μάχεται το Ισλάμ”.

Ο Σεκάου ανέλαβε και την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην πόλη Μπάμα της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Κατά την επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πολιτών.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ που το όνομά της μεταφραζόμενο σημαίνει "η δυτική εκπαίδευση είναι ντροπή" έχει ξεκινήσει ένοπλο αιματηρό αγώνα από το 2009 στη Νιγηρία, μια χώρα από τις πλέον πυκνοκατοικημένες της Αφρικής.