“Ο δολοφόνος Ερντογάν φταίει για τα τόσα θύματα”

“Δολοφόνο” χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης, ο οποίος έριξε την ευθύνη στην Άγκυρα για τις πολύνεκρες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στα συριακά σύνορα, το Σάββατο.

"Η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ερντογάν φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη γι' αυτό που συνέβη", δήλωσε ο Ομράν Ζούμπι σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

"Ζητώ την παραίτησή του ως δολοφόνου και εκτελεστή. Δεν έχει το δικαίωμα να χτίσει μια πολιτική καριέρα πάνω στο αίμα Τούρκων και Σύρων", τόνισε ο Ζούμπι.

Ο Σύρος υπουργός αρνήθηκε για μια ακόμα φορά οποιαδήποτε ανάμιξη της Συρίας στις επιθέσεις του Σαββάτου στην πόλη Ρεϊχανλί στα τουρκικά σύνορα κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι. Η Τουρκία κατηγόρησε γι' αυτές οργάνωση που συνδέεται με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία "δε θα πέσει στην παγίδα που προσπαθούν να τής στήσουν" και πρόσθεσε ότι "όποιος βάζει στο στόχαστρό του την Τουρκία αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα".

Μιλώντας την ίδια ημέρα στη συριακή τηλεόραση ο Ζούμπι τόνισε ότι η Δαμασκός δεν έχει καμία ανάμιξη στις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί και κατηγόρησε την Τουρκία για την αιματοχυσία στη Συρία, τονίζοντας ότι έχει βοηθήσει τους αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η αλ Κάιντα στη Συρία.