Αλλαγή… κεφαλής στο στρατό της Βόρειας Κορέας

Σε αλλαγή του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, Κιμ Κιοκ- σικ, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικά σκληροπυρηνικός προχώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ- ουν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA νέος γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων είναι ο Γιανγκ Γιονγκ-ναμ ο οποίος ονομάστηκε "υπουργός των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων" και είναι ο τρίτος κατά σειρά που καταλαμβάνει αυτή τη θέση τον τελευταίο χρόνο. Ο Γιανγκ μια σχετικά άγνωστη βορειοκορεατική προσωπικότητα, στο παρελθόν ήταν διοικητής του Πρώτου Σώματος Στρατού της Βόρειας Κορέας.

Ο νέος αρχηγός του στρατού ανήκει σε μια ομάδα νεότερων ηλικιακά στρατιωτικών που αναβαίνουν στην ιεραρχία σε μια προσπάθεια αντικατάστασης της παλαιάς φρουράς η οποία μεγάλωσε υπό τις διαταγές του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ- σουνγκ.

Σύμφωνα με παρατηρητές οι συχνοί ανασχηματισμοί στην κορυφή του στρατού γίνονται καθώς ο μόλις 30 ετών ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο τρίτος της οικογένειάς του που διοικεί τη χώρα, επιδιώκει να επαναβεβαιώσει την ισχύ του Εργατικού Κόμματος της Κορέας επί των στρατηγών.