Πακιστάν: Απήχθη ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, απήχθη σήμερα από  ενόπλους κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας,  στην πόλη Μουλτάν της βόρειας επαρχίας Πουντζάμπ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου.

Ο Γκιλάνι δήλωσε ότι ο γιος του, Άλι Χάιντερ, υποψήφιος του Κόμματος του  Λαού του Πακιστάν (PPP) απήχθη καtά την διάρκεια επίθεσης  αγνώστων, οι οποίοι άνοιξαν πυρ σε προεκλογική συγκέντρωση και κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βρίσκονται πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με αυτόπτες, οι ένοπλοι έφτασαν στη  συγκέντρωση σε ένα αυτοκίνητο μαύρο Honda και μια μοτοσικλέτα. "Δυο από  αυτούς άρχισαν να πυροβολούν. Ένας άνδρας που στεκόταν μπροστά  από τον Γκιλάνι χτυπήθηκε και έπεσε κάτω. Στη συνέχεια οι ένοπλοι άρπαξαν τον Άλι Χάιντερ, τον έβαλαν σε  ένα αυτοκίνητο και έφυγαν".

Κανείς δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει  την ευθύνη για την επίθεση και την απαγωγή του γιου του Γκιλάνι, οι αρχες όμως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από το συμβάν να βρίσκονται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι από τον Απρίλιο έχουν αμαυρώσει την προεκλογική διαδικασία με επιθέσεις σε μεγάλα πολιτικά κόμματα, στοιχίζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Μάλιστα, με επιστολή τους στο Reuters, oι Ταλιμπάν του Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας το Σάββατο, ημέρα των βουλευτικών εκλογών, με στόχο την κατάρρευση "του συστήματος των άπιστων που αποκαλείται δημοκρατία".

Για τον λόγο αυτό, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα  στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα εκλογικά τμήματα για να αποτρέψει επιθέσεις των Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι 300.000 αξιωματικοί ασφαλείας, περιλαμβανομένων 32.000 στρατιωτών, έχουν αναπτυχθεί στην Πουντζάμπ, την πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία, όπου σημειώθηκε και η σημερινή απαγωγή.

Επιπλέον 96.000 αξιωματικοί ασφαλείας θα αναπτυχθούν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου βρίσκονται προπύργια των Ταλιμπάν.