Πύρινη κόλαση με δεκάδες θύματα στο Μεξικό

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- ανάμεσα τους και 10 παιδιά -  και 33 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο αέριο εξερράγη την Τρίτη σε προάστιο της Πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εξ αυτών αναμένεται να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβουν ειδική θεραπεία .Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές σε κατάσταση σοκ. 

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα βρίσκονταν στα σπίτια τους όταν έχασαν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το φορτηγό είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, όταν προσέκρουσε σε ένα τοίχο και το φορτίο του από υγροποιημένο αέριο εξερράγη. "Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη κάτι που μας έκανε να πεταχτούμε από τα κρεβάτια μας. Το σπίτι μας κλυδωνίστηκε και η ζημιά που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. 

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ενώ στήθηκαν άμεσα καταλύματα έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. 

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πιένα Νιέτο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του ατυχήματος.