Ταυτόχρονα στην Κίνα ο Ισραηλινός και ο Παλαιστίνιος ηγέτης

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μία μόλις ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για συνομιλίες με Κινέζους ηγέτες.

Η επίσκεψη του Αμπάς θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, πρόσθεσε το κινεζικό πρακτορείο. Ο Νετανιάχου φτάνει αύριο Δευτέρα στη Σανγκάη, όπου θα παραμείνει για δύο ημέρες, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεκίνο, όπου θα βρίσκεται ως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και άλλους Κινέζους ηγέτες, ενώ ο Νετανιάχου αναμένεται να έχει τις κύριες συνομιλίες του στην κινεζική πρωτεύουσα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμπάς σκοπεύει κατά τις συνομιλίες του με τους Κινέζους ηγέτες να θίξει το θέμα των εμποδίων που υπάρχουν στον διάλογο με τους Ισραηλινούς και να τους ζητήσει να "χρησιμοποιήσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ για την άρση των κωλυμάτων που παρεμποδίζουν την παλαιστινιακή οικονομία".

Ερωτηθείς σχετικά με τη χρονική σύμπτωση της επίσκεψής του στην Κίνα με αυτήν του Νετανιάχου, ο Αμπάς απάντησε: "Είναι μια καλή ευκαιρία να μας ακούσουν οι Κινέζοι και τους δύο".