Στο διάστημα η ολυμπιακή φλόγα του Σότσι

Μέχρι το διάστημα θα στείλουν οι Ρώσοι την ολυμπιακή φλόγα των Χειμερινών   Αγώνων του  Σότσι.

Κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας,  η δάδα θα μεταφερθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το σκάφος Σογιούζ και θα "κάνει ακόμα και περίπατο"  στον ανοιχτό χώρο του διαστήματος, 'όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Βέβαια, μέσα στο σκάφος και στον Διαστημικό Σταθμό η δάδα θα είναι σβηστή για λογούς ασφαλείας, αλλά δεν αποκλείεται ότι οι ειδικοί να μιμηθούν κάπως την φλόγα στον  πυρσό και συμβολικά η ολυμπιακή φλόγα θα φωτίσει το διάστημα.

Οι δύο αστροναύτες που θα μεταφέρουν την ολυμπιακή δαδα στο διάστημα είναι  ο Ολέγκ Κότοφ και ο Σεργκέι Ριαζάνσκι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εκτόξευσή τους έχει προγραμματιστεί για την 7η Νοεμβρίου και ο  πυρσός με την Ολυμπιακή φλόγα, η οποία θα επιστρέψει στη Γη μετά από 5 ημέρες στις 12 Νοεμβρίου.

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τη Μόσχα στις 7 Οκτωβρίου του 2013 και θα διανύσει απόσταση 65.000 χιλιομέτρων. Ο πυρσός με τη Ολυμπιακή φλόγα θα επισκεφθεί 2.900 κατοικημένες περιοχές και προβλέπεται να μεταφερθεί επίσης στην κορυφή του Ελμπρούς - του υψηλότερου βουνού της Ευρώπης, στο Βόρειο Πόλο, καθώς επίσης και να βυθιστεί στο βυθό της λίμνης Βαϊκάλης.

Για την Λαμπαδηδρομία θα κατασκευάσουν 14.000 δάδες ασημένιου και κόκκινου χρώματος με τη μορφή φτερού του μυθολογικού πουλιού Φοίνικα (φωτ), που φέρνει καλή τύχη.

Ο "διαστημικός" πυρσός θα έχει το ίδιο σχήμα, το ίδιο μέγεθος και θα είναι του ίδιου χρώματος με το συνηθισμένο.